Apa din piscină este “vie” deoarece este expusă la condiţii extrem de variate zi de zi. Aceasta va prezenta, inevitabil, impurităţi organice şi anorganice.

 

Dacă se ignoră acest lucru, apa va deveni în scurt timp tulbure, deoarece o apă netratată oferă condiţii ideale de dezvoltare a bacteriilor şi a algelor.

Umpleţi o galeată cu apă de la robinet şi lasaţi-o să stea câteva zile. Veţi observa că pe pereţii găleţii s-a format un strat alunecos. Acest strat indică prezenţa bacteriilor.

Dacă lăsaţi găleata cu apă la soare, se poate observa de asemenea şi o colorare în verde a apei. Acest lucru indică prezenţa şi dezvoltarea algelor.

Dacă apa de la robinet este dură, veţi observa în scurt timp că pereţii găleţii devin aspri datorită depunerii de calcar. Calcarul din apă se depozitează pe pereţii găleţii sub formă de cristale. Dacă aţi măsura valoarea pH-ului apei din găleată veţi observa că este mai mare în comparaţie cu cea de la robinet.

Acest mic experiment arată importanţa tratării apei din piscină:

  • Vor apărea bacterii dacă apa nu e dezinfectată. Pentru dezinfectarea apei va recomandam produsele noastre pe baza de clor.
  • Apa se va înverzi dacă nu se previne dezvoltarea algelor. Pentru a preveni si a elimina aparitia algelor va recomandam solutia pentru piscina Algenex.
  • Pereţii piscinei vor deveni aspri dacă nu se aplică un tratament împotriva precipitării calcarului.
  • Valoarea pH-ului apei din piscină va depăşi limitele acceptabile dacă nu e corectat în prealabil. Va recomandam produsele noastre pentru reglarea pH-ului apei.